وال پست چیست؟ و انواع وال پست کدام است؟
یکی از مهمترین نکاتی که هنگام ساخت یک بنا باید همواره مورد توجه باشد، استحکام ساختمان در بخشهای مختلف است. وال پست نقشی بسیار مهم در ایجاد و حفظ استحکام بنا دارند. امروزه استفاده از وال پست در ساخت و ساز، از ضروریات به شمار میرود، زیرا به طور قابل توجهی از بروز حوادث ناگوار در آینده جلوگیری به عمل میآورند. از این رو آگاهی از ضرورت و روش اجرا، انواع گوناگون وال پست و... برای هر فردی که دستی در ساخت و ساز دارد، الزامی به نظر میرسد
ervervvr
وال پست چیست؟
در کلامی ساده میتوان وال پست را نوعی نگهدارنده دانست که با انتقال نیروی وارده بر دیوارها به قاب ساختمان، موجب استحکام بیشتر دیوارها میگرد. وال پست، نوعی کلاف است که موجب ایجاد ارتباطی مؤثر بین دیوار و اسکلت میگردد. به این ترتیب با بروز حوادثی مانند زلزله، دیوار به راحتی دچار ریزش نمیشود.
از آنجاییکه دیوارها یکی از اجزاء مهم ساختمان به شمار میروند، پایدارسازی آنها میتواند نقشی اساسی در پایدارسازی کل سازه داشته باشد و این وظیفه بر عهده وال پست است. طی سالهای اخیر انواع مختلف وال پست وارد بازار شدهاند که هر کدام دارای ویژگیهایی منحصر به فرد با قیمتهای مختلف هستند.
چرا از وال پست در ساختمان استفاده می کنیم؟
همانطور که پیشتر اشاره شد، وظیفه اصلی وال پست، پایدارسازی دیوار و در نتیجه پایدارسازی بنا است. به طور دقیقتر میتوان گفت وال پستها، دیوارها را به اسکلت اصلی ساختمان متصل میسازند. به این ترتیب با بروز زلزله، نیروی عظیم وارد شده بر دیوار، به اسکلت انتقال مییابد و به این ترتیب دیوارها طور قابلتوجهی سالم میمانند. به عبارتی دیگر میتوان گفت وال پست، موجب یکپارچگی هر چه بیشتر دیوار میگردد و از این طریق آن را در برابر زلزله، مقاوم میسازد.
ضرورت اجرای وال پست در ساختمان پس از زلزله کرمانشاه
زلزله کرمانشاه به خوبی نشان داد که نوساز یا قدیمی بودن ساختمان به تنهایی در مقاوم بودن آن نقشی ندارد. متأسفانه بسیاری از بناهای نوساز این منطقه نیز با بروز زلزله به طور کامل تخریب شدند. این حجم از آسیب و خسارت نشاندهنده ضعف در ستونها و اسکلت ساختمان و همچنین ضعف در مقاوم سازی دیگر المانها از جمله دیوارها است. از این رو، به دنبال این حادثه ناگوار، استفاده از انواع وال پست برای مقاوم سازی سازهها، ضرورت بیشتری یافت.
هر چند بکارگیری وال پست برای مقاوم سازی و یکپارچه سازی دیوارها، به معنای عدم ایجاد ترک هنگام بروز حادثه نیست، اما بدیهی است که با استفاده از آن میتوان آسیب وارده را از ریزش و خرابی صد در صدی به ایجاد ترکهایی مختصر در دیوارها تقلیل داد.
جهت دانلود مقاله به صورت کامل بر روی دکمه روبرو کلیک کنید
دانلود مقاله